Friday, January 21, 2011

Tikam Belakang

'kawan makan kawan', 'gunting dalam lipatan', 'duri dalam daging'... And xlupe jgk ngn headline aku 'Tikam Belakang'. Ape persamaan sume ni? Ntah. Aku bkn bdk bahasa (those y amek course Bahasa Melayu), aku pun xtau pe mksud sume ni secara JELAS. Tp, JELASnye, sume ni mggmbarkan 'kekecewaan', n 'sedih'. N xlupe jgk 'marah'. Maaf kepada saudara 'sekian2' tu, tp anda telah mmbuat taik dgn sume org, direct or indirectly! Maaf juga sbb guna perkataan "taik", aku sepatutnye lebih berhati2 n lemah lembut dlm pertuturan. OK. Aku ubah. Anda telah mmbuat TAHI dgn sume org, including me!!! Aku, seorang mahasiswa y berhadapan dgn pelbagai krisis, baik dr segi kewangan or social lifestyle, n dgn ko lah aku mintak pendapat, advice...then ko lah jgk yang spoil sumenye smpai aku terasa sgt kecewa...sampai aku nk pukul ko pun xboleh! 

Aku xtau nk rase ape kt ko. Marah tu satu hal. At the same time, kesian pun ade. Tp klau fikir2 balik, selaku org y lebih tua, selaku org y prnah memimpin aku selama 2 semester, mane pegi rase "kesian" ko kt org y ko tikam tu? mane? 

And ( yang paling penting sekali )
Mane pergi ucapan MAAF ko kt aku... even ko x 'tikam' aku directly mcm ko tikam si 'ehem2' tu, ko harus sedar, akulah org y ko tikam 'indirectly', n jujurnye, aku kecewa dgn ko.

p/s: respect tu rupe2nye mcm love jgk. once broken, sakit hati sial.  

4 comments:

amin said...

aku juga kecewa..hmmm sgt-sgt!

Fær.han/Unown F/Gyan said...

aku paham... haih...

| Lucy Heartfilia | said...

cincang blek

Mohd Syairulnizam said...

bell & pa'an : tau xpe. giler la! trkesima giler, mcm dpt news ade penawar HIV

apple : ha, ok. tggu dy 'datang' balek, then 4 sure aku hentam dy